لکه های چسبیده به روی سنگ گرانیت چگونه پاک میشود؟

لکه های ایجاد شده روی سطوح همیشه نامطلوب و ناخوشایند است و پاک کردن لکه ها اغلب کار دشواری است. لکه ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند. 1- لکه های فیزیکی 2- لکه های شیمیایی.
لکه های فیزیکی زمانی ایجاد می شوند که چیزی روی سطح سنگ گرانیت بریزد و وارد منافذ سنگ شود. این اتفاق سنگ را خراب نمی کند و فقط ظاهر سنگ را کثیف کرده و موجب تغییر رنگ سنگ می شود. 

پاک کردن لکه فیزیکی از روی سنگ با کمک آب گرم و صابون به راحتی انجام می شود. اما اگر لکه ها خیلی زود تمیز نشوند به مرور زمان سفت و محکم شده و تمیز کردن آنها با مشکل همراه خواهد بود.

کفسابی ارزان قیمت

اشتباهاتی که در پاک کردن لکه های فیزیکی انجام می دهیم:

پاک کردن لکه ها تقریبا کار آسانی نیست. برای از بین بردن لکه های فیزیکی باید از کفسابی اصولی استفاده شود. نباید از ابزار تیز مانند چاقو، تیغ یا کاردک برای پاک کردن لکه استفاده کرد. زیرا این ابزار باعث ایجاد خراش در سطح سنگ می شود.

 هرچند ممکن است در ابتدا این خراش ها دیده نشود اما به مرور زمان این خراش ها پر از آلودگی و گرد و غبار شده و سطح سنگ را کثیف می کنند. گاهی اوقات پاک کردن لکه های ایجاد شده از خراش ها بسیار دشوار خواهد بود.
برای پاک کردن لکه فیزیکی، همچنین استفاده از مواد شیمیایی و خورنده نیز باید پرهیز شود. موادی مانند سرکه، اسید، جوش شیرین، نوشابه، پاک کننده ها، جرم گیرها و سفید کننده های قوی به سطح سنگ آسیب وارد می کنند.

 این مواد باعث می شوند لایه رویی سنگ را از بین برود و موجب می شوند گرانیت صافی و زیبایی اولیه را نداشته باشد.
لکه های شیمیایی به وسیله مواد خورنده و شیمیایی مانند برخی از شوینده های اسیدی و قوی روی سطح سنگ های گرانیتی ایجاد می شوند. این مواد باعث می شوند تا سطح سنگ کدر و مات شود و مانند قبل براق و شفاف نباشد.

 همچنین قسمتی از لکه روی سنگ باقی می ماند. این مواد، سطح سنگ را ناصاف می کنند و باعث تیرگی سنگ می شوند. تمام این موارد فقط با کفسابی برطرف خواهد شد.

از بین بردن خط و خش از سطح سنگ:

برای برطرف کردن خراشیدگی‌های عمیق باید به یک فرد متخصص مراجعه کرد. زیرا هرگونه اقدام منجر به تشدید آسیب به سنگ خواهد شد. برای از بین بردن خط و خش هایی که روی سطح سنگ ایجاد شده است، باید ابتدا سطح را با الماس به خوبی سایید.

 همچنین لازم است تمام سطح کاملا جلا داده شود. این دو مرحله باید به درستی انجام شود تا در طول ساییدن سطح آسیب بیشتری به سطح وارد نشود. با عمل ساییدن لایه آسیب دیده و خورده شده از سنگ جدا می شود. 

این کار به صورت یکسان در تمام سطح سنگ انجام می شود. لایه جدید صاف و صیقلی است و فاقد لکه می باشد. این کار را کفسابی و با دستگاه سنگ ساب انجام می شود.

آیا با کفسابی می شود سنگ آسیب دیده را به حالت قبل برگرداند؟

صیقل دادن و کف سابی سنگ برای ترمیم، نوسازی و پاک کردن لکه از سنگ هایی که به مرور کثیف و کدر می شوند استفاده می شود. کفسابی شامل کف شویی، سنگ سابی، بتن سابی، موزاییک سابی، فرش زنی و … می باشد. در صنعت نظافت و ساختمان سازی کفسابی و سنگسابی اهمیت زیادی دارد.

 از ساب سنگ همچنین در ساختمان سازی، بعد از اتمام کار برای پاک کردن لکه های حاصل از دوغاب، سیمان و گچ کاری از کفسابی استفاده می شود. با این روش برای از بین بردن پستی و بلندی و درزهای مابین سنگ ها استفاده می شود.

 برای ترمیم سوراخ های روی سنگ و رفع کهنگی سطح سنگ از ساب زنی سنگ استفاده می شود. کفسابی شیشه ای یا کفسابی آینه ای روشی از کفسابی است که در آن سطح به شدت براق و آینه ای می شود که می توان در آن لامپ ها و مهتابی ها را دید.


تمیز کردن شوره و سفیدک سرامیک

مزایای پاک کردن لکه با روش کفسابی سنگ:


باعث افزایش عمر مفید سنگ می شود.
رفع درز بین سنگ ها که محل تجمع آلودگی و حشرات است.
افزایش دوام سنگ و صرفه جویی در هزینه های ناشی از تعویض سنگ.
بازگشت زیبایی و سطح صیقلی و براق سنگ.


مشخصات کفسابی صحیح:


از نشانه های ساب زنی خوب، این است که سطح سنگ باید به طور یکدست براق، درخشان و شفاف باشد. تمام درزها و برآمدگی ها باید کاملا از بین رفته باشد. در صورتی که بعد از کفسابی درز یا سوراخ روی سطح وجود داشته باشد؛ باید با رزین پر شود. تمام خطوط و خش های سنگ باید از بین رفته باشد. در نقاطی از سطح که نمی توان با دستگاه سنگ را سایید باید پاک کردن لکه با دست انجام شود.